Voedings en leefstijladvies naar gezond gewicht


Heb je al diverse diëten geprobeerd maar is het niet gelukt om op gewicht te blijven, dan ben je zeker niet de enige. Als je te weinig eet is een dieet moeilijk vol te houden en als je niets aan je eetpatroon en leefstijl verandert, kom je daarna weer opnieuw aan. Ik kan jou begeleiden gewicht te verliezen met blijvend resultaat door positieve gedragsverandering en voedings- en beweegadviezen op maat. Ik leer je anders om te gaan met voeding en verleidingen.

 

Mensen met overgewicht hebben veel meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk en meer. Ondergewicht kan ook vervelende klachten geven, daarom is het belangrijk om een gezond gewicht te hebben.

  

✓Persoonlijk voedings en beweegadvies 

✓Gezond en slim kiezen 

✓3 maaltijden+3 tussendoortjes per dag

✓Geen hongergevoel

✓Geen maaltijdvervangers

✓Richtlijnen Goede voeding/Schijf v. Vijf

✓Geen vulling maar voeding

✓Beweging kiezen die past bij jou


Werkwijze


Samen gaan we aan de slag met jouw uitdagingen, ik adviseer en motiveer volwassenen en kinderen met voedingsvragen of gewichtsproblemen naar een gezond eet- en leefpatroon. Ik laat je zelf ontdekken hoe je jouw leefstijl en voeding met kleine aanpassingen positief kunt veranderen. Bij kinderen adviseer ik kind én ouder, belangrijk is dat het kind gesteund wordt door het gezin.

De begeleiding naar gezond gewicht gaat volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad, dit betekent dat ik voedingsadviezen geef die wetenschappelijk zijn onderbouwd.

 

Kennismakingsgesprek (15 min.)

Dit gesprek (telefonisch of via whatsapp videobellen) is geheel vrijblijvend en gratis, we bespreken je hulpvraag en verwachtingen. Ben je enthousiast? Dan kunnen we een afspraak maken voor het intakegesprek.

 

Intakegesprek (60min.)

Voor het intakegesprek, stuur ik je een intake/anamnese formulier met vragen én vraag ik je om één week een voedingsdagboek bij te houden, hierdoor krijg ik inzicht in je huidige leef, eet- en beweegpatroon. Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw leefsituatie, leefstijl, voeding en beweging, samen stemmen we jouw persoonlijke doel(en) af. Ook meet ik je gewicht, lengte, taille-omtrek en vetpercentage.  Aan de hand van deze gegevens gaan wij tijdens het traject stap voor stap aan de gang en zullen we ook de valkuilen bespreken die je tot nog toe bent tegengekomen.

 

Voedingsadviesgesprek (60min.)

Na analyse van de intakegegevens bereken ik jouw persoonlijke energiebehoefte en voedingsplan. Op basis hiervan krijg je in dit gesprek een persoonlijk voedings- en  beweegadvies. Ook krijg je voorbeeldmenu’s op basis van jouw smaak, digitaal zodat je deze ook zelf kunt aanpassen. Ik geef je tips en tricks die jou gaan helpen bij de lastige momenten, hiermee gaan we in de daaropvolgende periode aan de slag.

 

Vervolgconsulten (30min.)

In de motiverende gesprekken die volgen op het voedingsadvies word je bewuster van je huidige eet- en beweegpatroon. Je leert gezonde keuzes te maken en te variëren, met als doel dat die keuzes een automatisme worden en jij je gewenste gewicht bereikt. Naast voeding komen ook beweging, slaap, gewoonte, moeilijke momenten, feestjes en stress aan bod.

Tijdens deze consulten gaan we weer meten en wegen, de voortgang bespreken en is er ruimte voor vragen en advies.