Kind & Ouder


Met mijn specialisatie Kind & Voeding heb ik alle kennis om je kind te begeleiden naar gezond gewicht. Belangrijk is dat het kind gesteund wordt door de ouders en het gezin, samen gaan we aan de slag! 

 

Steeds meer kinderen zijn te zwaar, de verleidingen van feestjes, fastfood en suikers zijn groot. Te weinig beweging, gamen, computers en het eten van calorie rijke snacks kunnen zorgen voor overgewicht. Ook worden kinderen met overgewicht vaker gepest, dit kan een tekort aan zelfvertrouwen geven.

 

De begeleiding naar gezond gewicht gaat volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad, dit betekent dat ik voedingsadviezen geef die wetenschappelijk zijn onderbouwd.

 

Overgewicht op jonge leeftijd kan leiden tot gezondheidsrisico’s zoals obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes en hoge bloeddruk, daarom is het van groot belang kinderen te leren goede keuzes te maken en dat gezond eten ook lekker kan zijn.

 

Samen met je kind op weg naar gezond gewicht!

 

Het is niet nodig een opgroeiend kind te laten lijnen, het doel is aanpassen van de leefstijl en het veranderen van eetgewoontes. Naarmate het kind groeit zal het gewicht in overeenstemming komen met de lengte. Thema's die aan bod komen zijn;

 

Eet mijn kind wel gezond?

Mijn kind eet kieskeurig

Gezonde tussendoortjes

Samen koken

Traktaties en feestjes

Voldoende beweging

Emoties / puberteit


Jongeren


Steeds meer jongeren zijn te zwaar, de verleidingen van (school)kantines, fastfood en suikers zijn groot. Te weinig beweging, gamen, computers en het eten van calorie rijke snacks zorgen voor overgewicht. Voor een goed zelfbeeld en het voorkomen van ziektes op latere leeftijd is het van groot belang om goede keuzes te leren maken en dat gezond eten ook lekker kan zijn.

 

Ik mag alles eten, maar kies liever gezond!

 

Ik begeleid jongeren naar gezond gewicht door het aanpassen van leefstijl en verandering van eetgewoontes. Toepasbaar in het dagelijks drukke leven met realistische doelen die we samen opstellen. Krijg meer energie door goede voeding.

 

Gezond en slim kiezen

Makkelijk te bereiden maaltijden

Smaakvolle tussendoortjes

Samen koken

Genieten van gezond

Geen vulling maar voeding